ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ - Επικαιρότητα

Ομιλία του Φώτη Φράγκου στην εκδήλωση του Βουλευτή μας Βαγγέλη Τάβου με τους συγχωριανούς του

- Αγαπητοί συγχωριανοί εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας απόψε. Σήμερα έχουμε ένα διαφορετικό αντάμωμα, θα το έλεγα αντάμωμα-στήριξης για ένα δικό μας παιδί, άνθρωπο και συγχωριανό μας, και αυτός είναι ο δικός μας Βουλευτής Βαγγέλης Τάβος.

- Ο Βαγγέλης Τάβος είναι ένας από τους μοναδικούς και ξεχωριστούς πολιτικούς που έχει καταφέρει να εκλέγεται για περίπου 2 συνεχόμενες δεκαετίες. Η πολιτική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1996 κερδίζοντας για πρώτη φορά στην Δρόπολη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή Αργυροκάστρου, αφού πρώτα είχε τελειώσει με άριστα την ιατρική στο πανεπιστήμιο Τιράνων και έπειτα πήρε ειδίκευση ως Γυναικολόγος. 

- Το 2012 ορκίστηκε υπουργός Υγείας και λίγο αργότερα εκλέχτηκε ως αντιπρόεδρος της Αλβανικής βουλής. Παράλληλα συμμετείχε σε ειδικές επιτροπές του αλβανικού κοινοβουλίου στις οποίες κατόρθωσε να διαχειριστεί με επιτυχία πολλά φλέγον ζητήματα για την μειονότητα μας, υπερασπίζοντας την εθνική μας ταυτότητα.

- Είναι ένας άνθρωπος με ιδανικά και άξιες που του αρέσει να εργάζεται αθόρυβα και αποτελεσματικά. Βέβαια στις περιπτώσεις που οι καταστάσεις ξεφεύγουν από τα όρια του νόμου δεν διστάζει να βγει δημοσίως, καταγγέλλοντας το άδικο. 
Είναι ο πολίτικος που έχει κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του απλού κόσμου αλλά και όλου του πολιτικού κόσμου σε Αλβανία, Ελλάδα και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Όσον αφορά το χωριό μας!!
Όπως εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος σε πολλούς από εμάς είπε ότι μπορεί να άργησα να κάνω έργα στο χωριό μας αλλά θα τα κάνω.
Ήδη τα τελευταία 2 χρόνια όπως όλοι μας έχουμε δει ,έχουν πραγματοποιηθεί μεγάλα και σημαντικά έργα στο χωριό μας . Απ ότι έχω πληροφορηθεί αναμένονται και αλλά αναπτυξιακά έργα. 
Κατά την γνώμη μου το πιο σημαντικό που πέτυχε μέσα στο κοινοβούλιο είναι ψήφιση του νόμου για την μεταφορά του κέντρου του Δήμου Δρόπολης στους Γεωργουτσάτες και σύντομα θα τελειώσει και η ανέγερση του Δημαρχείου. Είναι βέβαιο ότι με όλα αυτά τα έργα, το χωριό μας θα αποκτήσει την παλιά του γεωστρατηγική του αξία. 
Για να διατηρηθούν όλα αυτά, αλλά και να έρθουν και αλλά περισσότερα έργα, ο Βαγγέλης θα χρειαστεί και την δική μας στήριξη, την οποία πρέπει να την δώσουμε όλοι μαζί και ενωμένοι στις 18 Ιουνίου!

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω για την παρουσία τους εδώ απόψε :
- τον Δήμαρχο μας τον Αχιλλέα Ντέτσικα
- τον πρόεδρο του χωριού μας Δημήτρη Κύρο
- την Γενική Γραμματέα της συντονιστικής επιτροπής Δρόπολης Βικτωρία Κύρου
- την συντονιστική επιτροπή της Ομογένειας
- Κώστα Δήμα
- Βαγγέλη Λούλα
- Παύλο Βάσσο

Φώτης Φράγκος

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017